Biologisch dynamische voeding betaalbaar en overzichtelijk maken voor iedereen 
 

Gezondheidssysteem Nr. 1: Verzuring

Verzuring is een van de 6 gezondheidssystemen die zich in de mens afspelen en waar iemand zelf heel veel invloed op heeft via z'n voedselopname. Voeding kan namelijk of zuurvormend of basenvormend of neutraal zijn. Elk voedingsmiddel heeft een zogenaamde zurenwaarde of basenwaarde. Vlees, melk, kaas, eieren en vis bijvoorbeeld verzuren, groenten en fruit zijn basisch en neutraliseren deze zuren weer.

Eet of drinkt iemand te veel zuurvormend voedsel dan verzuurd z'n lichaam en op termijn kunnen er allerlei ziekten ontstaan. Voorbeelden van verzuringsziekten zijn jicht, reuma, artritis, artrose en fibromyalgie. Voordat deze ziekten zich echter openbaren gaat dit gepaard met allerlei symptomen die ik in onderstaande symptomenlijst heb gezet.

Neem na het kijken van onderstaande Zoomcall's over verzuring even de tijd om die lijst in te vullen en naar John Verhiel te sturen. Je mate van verzuring wordt voor je berekend en aangegeven in getallen van 10 t/m +50. Je ontvangt dan ook een advies om je verzuring aan te pakken.

Tenslotte is het van belang dat je in de vragenlijst ook even aangeeft wat je klacht(en) zijn, zo kan John je nog beter van dienst zijn. Gezonde groet, John Verhiel, Orthomoleculaire natuurgeneeskunde.

Vragenlijst verzuring:

Vul onderstaande lijst even in en stuur deze naar John. Deze website is met SSL beveiligd, je gegevens worden confidentieel/vertrouwelijk behandeld en nimmer gebruikt voor andere doeleinden dan hierboven omschreven.

 Gezonde groet, John Verhiel en Daphne van Loo.