Biologisch dynamische voeding betaalbaar en overzichtelijk maken voor iedereen 
 

Gezondheidssysteem Nr. 3: Vetzuurstofwisseling:

Uit verschillende informatiebronnen blijkt dat de mens zich ontwikkeld heeft op een dieet met een verhouding van omega-6 tot omega-3 essentiële vetzuren (EVZ) van ongeveer 1:1 terwijl het westerse dieet de verhouding 15:1 tot 16,7:1 heeft.

Westerse diëten hebben een tekort aan omega-3 vetzuren en te grote hoeveelheden aan omega-6-vetzuren in vergelijking met het dieet waarop mensen zich ontwikkeld hebben en hun genetische patronen werden vastgesteld.

Overmatige hoeveelheden omega-6 meervoudig onverzadigde (MOVZ) en een zeer hoge omega-6/omega-3 verhouding, zoals in de huidige westerse diëten, bevorderen de pathogenese (ontwikkeling van vele ziekten, waaronder hart- en vaatziekten, kanker, ontstekingen en auto-immuunziekten), terwijl hoge niveaus van omega-3 (MOVZ) (lage omega-6/omega-3 verhouding) onderdrukkende effecten op deze ziekten uitoefenen.

Neem even de tijd om de vragenlijst in te vullen en naar dokter Doterra te sturen. Je mate van verstoorde vetzuurstof-wisseling wordt voor je berekend en aangegeven in getallen van 10 t/m +50. Je ontvangt dan ook een advies om je vetzuurstofwisseling aan te pakken.

Tenslotte is het van belang dat je in de vragenlijst ook even aangeeft wat je klacht(en) zijn, zo kan dokter Doterra je nog beter van dienst zijn. Gezonde groet, Dokter Doterra, voor deze: John Verhiel, Orthomoleculaire natuurgeneeskunde.

Vragenlijst vetzuurstofwisseling:

Vul onderstaande lijst even in en stuur deze naar dokter Doterra. Deze website is met SSL beveiligd, je gegevens worden confidentieel/vertrouwelijk behandeld en nimmer gebruikt voor andere doeleinden dan hierboven omschreven.