Biologisch dynamische voeding betaalbaar en overzichtelijk maken voor iedereen 
 

Gezondheidssysteem Nr. 5: Zuurstofopname (energie):

Zodra je maag te veel aan zuren gaat produceren om overschotten op deze manier te verwijderen wordt er vaak te weinig Intrinsic Factor (IF) in de 12-vingerige darm aangemaakt wat weer een slechte B12 opname tot gevolg heeft.

Als dan in de darm een Darmdysbiose ontstaat (te weinig goede bacteriën/de inhoud van je darm heeft een pH-waarde tussen de 5,8 en 6,8) worden vitamine B12 en daardoor foliumzuur, koper en ijzer niet goed in je lichaam opgenomen.

Hierdoor kan er in het rode beenmerg onvoldoende hemoglobine (zuurstof-drager) aan de rode bloedlichaampjes gekoppeld worden, waardoor er problemen met het zuurstoftransport kunnen ontstaan. 

Komt er minder zuurstof IN de cellen, kan er minder energie geproduceerd worden waardoor vage klachten ontstaan door bloedarmoede. Zo kan vermoeidheid, lusteloosheid, nergens zin in hebben, krachtverlies, geen motivatie en depressiviteit een oorzaak hebben.

Neem even de tijd om de vragenlijst in te vullen en naar dokter Doterra te sturen. Je mate van verstoorde vetzuurstof-wisseling wordt voor je berekend en aangegeven in getallen van 10 t/m +50. Je ontvangt ook een advies om je vetzuurstofwisseling aan te pakken.

Tenslotte is het van belang dat je in de vragenlijst ook even aangeeft wat je klacht(en) zijn, zo kan dokter Doterra je nog beter van dienst zijn. Gezonde groet, Dokter Doterra, voor deze: John Verhiel, Orthomoleculaire natuurgeneeskunde.

Vragenlijst Zuurstofopname:

Vul onderstaande lijst even in en stuur deze naar dokter Doterra. Deze website is met SSL beveiligd, je gegevens worden confidentieel/vertrouwelijk behandeld en nimmer gebruikt voor andere doeleinden dan hierboven omschreven.